klinkers natuursteen klinkers beton klinkers in beton
Vraag een vrijblijvende offerte

Op zoek naar de juiste klinkers

Zowel voor terrassen als voor opritten en tuinpaadjes zijn klinkers een erg geliefd materiaal. De voornaamste reden hiervoor is hun enorme veelzijdigheid. Klinkers zijn namelijk verkrijgbaar in talloze vormen, soorten en kleuren en bieden zo voor ieder wat wils. Een tuin een moderne en strakke uitstraling geven? Of liever een warme en rustieke look? Met de juiste klinkers kan het allemaal. Bij E.L.S. Garden vindt u een waaier aan klinkers in beton, natuursteen en klei. We vertellen u alvast wat meer over de specifieke eigenschappen van al deze soorten.

Betonstraatstenen, oftewel klinkers in beton

Een eerste type klinkers dat we bespreken zijn de betonklinkers, ook wel betonstraatstenen genoemd. Deze zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende kleuren en zijn over het algemeen de meest goedkope klinkers op de markt. Het nadeel van klinkers in beton is hun poreusheid: door de open poriën absorberen ze makkelijk water en vuil, waardoor ze sneller zullen verkleuren en minder duurzaam zijn. Bent u op zoek naar duurzame klinkers, dan is het beter om u niet blind te staren op de prijs ervan. Beter is om dan iets duurdere klinkers te kopen die veel langer hun nut zullen bewijzen.

Zowel voor terrassen als voor opritten en tuinpaadjes zijn klinkers een erg geliefd materiaal.

Gebakken klinkers of kleiklinkers

Gebakken kleiklinkers zijn een prima keuze voor wie op zoek is naar duurzame bestrating. Afhankelijk van hun bakwijze zijn deze klinkers namelijk minder poreus en nemen ze minder snel vocht en vuil op. Men kan zelfs stellen dat gebakken klinkers net mooier worden met de jaren! Daarom vindt u bij E.L.S. Garden zowel nieuwe als herbruikbare kleiklinkers. Het nadeel van de herbruikbare gebakken klinkers of Hollandse klinkers is wel dat deze iets moeilijker te plaatsen zijn dan nieuwe klinkers, omdat ze op een andere manier gebakken zijn. Het voordeel is dan weer dat de oude klinkers meer charme zullen uitstralen. Alles hangt dus af van iemands persoonlijke voorkeur!

Indien u op zoek bent naar de juiste klinkers voor uw tuin of oprit, dan heeft u heel wat verschillende mogelijkheden
Wilt u vooral duurzame klinkers leggen? Of is voor u de prijs net het belangrijkste?

Natuursteen klinkers

Tot slot zijn er ook nog de klinkers in natuursteen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten met elk hun specifieke eigenschappen. Basalt is bijvoorbeeld een vulkanisch gesteente, waardoor deze klinkers enorm sterk zijn en geen poriën hebben. Ze hebben dus ook minder onderhoud nodig; iets wat ook geldt voor natuursteen klinkers uit graniet. 

Klinkers in beton, klei of natuursteen: elk beschikken ze over hun eigen voor- en nadelen.

Blauwe hardsteen op zijn beurt wordt gevormd onder hoge druk en is eveneens zeer sterk, maar is dan weer iets poreuzer dan basalt. Hoe dan ook: klinkers in natuursteen zijn sowieso minder poreus dan betonklinkers. Ze behouden langer hun oorspronkelijke uitstraling en vereisen een minder intensief onderhoud.

 

De geschikte klinkers, die vindt u bij E.L.S. Garden!

Indien u op zoek bent naar de juiste klinkers voor het aanleggen van een tuin of oprit, dan heeft u heel wat verschillende mogelijkheden. Klinkers in beton, klei of natuursteen: elk beschikken ze over hun eigen voor- en nadelen. Wilt u vooral duurzame klinkers leggen? Of is de prijs net het belangrijkste? Aarzel niet om ons in te lichten over uw vereisten! Samen bekijken we welke klinkers het beste overeenkomen met uw wensen of die van uw klant. Contact opnemen kan via info@els-garden.be of op 013/29.29.43.