tuin onderhoudsvriendelijke tuin onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen natuursteen
Vraag een vrijblijvende offerte

Onderhoudsvriendelijke tuin: tips

Vaak droomt men van een prachtige tuin, maar het onderhoud dat daarbij komt kijken schrikt velen af. Een tuin zónder onderhoud bestaat jammer genoeg niet, maar er zijn wel een aantal zaken waar men op kan letten om een onderhoudsvriendelijke tuin aan te leggen. Door goed na te denken over de keuze van tuinmaterialen en planten en door het gebruik van de juiste producten hoeft het onderhoud van een tuin immers helemaal niet zo intensief te zijn. In wat volgt geeft E.L.S. Garden alvast enkele tips om een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren.

Een onderhoudsvriendelijke tuin aanleggen

Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet, maar om het onderhoud draaglijk te houden is het belangrijk dat een tuin regelmatig verzorgd wordt. Het is immers makkelijker om geregeld kleine taken uit te voeren dan slechts af en toe een groot onderhoud. Daarnaast spelen vooral de gekozen materialen en planten een belangrijke rol bij het aanleggen van een onderhoudsvriendelijke tuin. Een bodembedekkingslaag zal er bijvoorbeeld voor zorgen dat onkruid minder snel kan opschieten, terwijl traaggroeiende bomen en planten minder snoeiwerk vragen.

Een onderhoudsvrije tuin bestaat niet, maar om het onderhoud draaglijk te houden is het belangrijk dat een tuin regelmatig verzorgd wordt.

Daarnaast is natuursteen een goede keuze om buiten te gebruiken, want op termijn zal dit materiaal zichzelf reinigen onder invloed van de natuurelementen. Vergeet ten slotte niet dat de meest duurzame materialen ook een iets hogere prijs zullen hebben.

 

Producten voor een onderhoudsvriendelijke tuin

In een onderhoudsvriendelijke tuin speelt ook het gebruik van de juiste producten een belangrijke rol. Zo worden bijtende schoonmaakmiddelen best vermeden om schade aan zowel de materialen als de beplanting te voorkomen. Voor meer informatie en advies over dit onderwerp kan u altijd terecht bij E.L.S. Garden.

Indien u als aannemer een onderhoudsvriendelijke tuin wil aanleggen en hiervoor de geknipte producten zoekt, moet u zeker contact opnemen met E.L.S. Garden.
Naast diverse tuinmaterialen verkopen wij namelijk ook producten om al deze materialen correct te onderhouden. Wilt u een verf- of vetvlek verwijderen van een natuursteen terras? Dan vindt u bij ons specifieke middelen voor het onderhoud van natuursteen. Daarnaast verkopen wij ook andere producten zoals impregneringsmiddelen. Deze verhinderen het indringen van water, vlekken of oliën in natuursteen en vergemakkelijken dus ook het onderhoud. Indien u als aannemer een onderhoudsvriendelijke tuin wil aanleggen en hiervoor de geknipte producten zoekt, moet u zeker contact opnemen met E.L.S. Garden.

Creëer een onderhoudsvriendelijke tuin met E.L.S. Garden

E.L.S. Garden is een groot- en kleinhandel in tuinmaterialen die steunt op een team van ervaren professionals. U bent bij ons dan ook aan het goede adres indien u een onderhoudsvriendelijke tuin wil aanleggen. Ivo en Els Meynen geven u graag advies en beschikken over alle nodige know-how omtrent de tuinmaterialen en hun onderhoud. Welke bestrating vraagt het minste onderhoud? Hoe behandelt men best een natuursteen terras? Welke onderhoudsproducten zijn goed of slecht? U kan met al uw vragen terecht bij E.L.S. Garden op 013/29.29.43 of via info@els-garden.be. Bent u bovendien op zoek naar een tuinarchitect of tuinaannemer voor uw project, dan kunnen Els of Ivo u ook daarin adviseren.