boordstenen prijs boordstenen boordstenen plaatsen boordstenen tuin
Vraag een vrijblijvende offerte

Boordstenen plaatsen in de tuin

Boordstenen zijn een vaak gebruikt materiaal in talloze tuinen. Ze worden vooral toegepast als afwerking van een terras, oprit, tuinpad of zwembad en dienen letterlijk om alles “binnen de perken” te houden. Uiteraard mogen we ook het esthetische aspect van deze boordstenen niet uit het oog verliezen: het materiaal dat men kiest en de manier waarop men de boordstenen gebruikt, dragen bij tot de algemene uitstraling van een tuin. Zo kan men bijvoorbeeld strak afgelijnde bloemperken aanmaken of harmonie creëren tussen de boordstenen en de andere bestrating in de tuin. De opties zijn legio!

Boordstenen en hun gebruik

Men gebruikt boordstenen vooral als afboording van onder andere gazons, opritten, tuinpaden en bloemperken. Dit schept een mooi en ordelijk geheel, maar tegelijk zorgen de boordstenen ervoor dat de fundering niet wordt weggedrukt en zijdelings verschuift. Daarenboven vermijden ze dat aarde kan wegvloeien uit een bloemperk na een hevige regenbui. Wil u nog grotere hoogteverschillen opvangen, dan kan u gebruik maken van palissades of keerwanden.

Boordstenen zijn een vaak gebruikt materiaal in talloze tuinen.

Wat de boordstenen betreft kan u deze bij E.L.S. Garden terugvinden in diverse materialen waaronder basalt, graniet en blauwsteen. Deze zijn stuk voor stuk zeer sterk en duurzaam en vormen dan ook een ideale keuze om een tuin tot in de puntjes af te werken.

 

Andere doeleinden van boordstenen

Terwijl boordstenen vaak gebruikt worden als afboording kunnen ze ook nog op andere manieren worden toegepast. Indien ze plat gelegd worden kunnen ze bijvoorbeeld perfect dienst doen als stapstenen. Bent u op zoek naar stapstenen om te gebruiken in een tuin of vijver, dan verwijzen we u graag door naar de specifieke pagina hierover! 

Met boordstenen kan u verschillende kanten op.
Een andere toepassing van boordstenen is als muurafdekking. De boordsteen zal ervoor zorgen dat water niet rechtstreeks op de gebruikte stenen kan druppelen en voorkomt dus lelijke regenstrepen en schade op langere termijn. Verdere informatie over muurafdekkingen kan u lezen op deze pagina. Ten slotte kunnen boordstenen eventueel ook als plint of gevelplint gebruikt worden. Voor gevelplinten hebben we bovendien ook een specifieke toepassing met hoekprofielen en afgewerkte facet om het water beter te laten wegvloeien van de gevel. Contacteer ons gerust voor verdere informatie hierover!

Meer weten over de prijs van onze boordstenen?

Met boordstenen kan u verschillende kanten op. Als afboording van een terras, zwembad of oprit of als stapsteen of muurafdekking: het is allemaal mogelijk! Wie op zoek is naar de geschikte boordstenen die is aan het juiste adres bij E.L.S. Garden in Laakdal (provincie Antwerpen). Bij ons vindt u een uitgebreid aanbod aan tuinmaterialen zoals boordstenen, palissades, tuintrappen en nog veel meer. Wenst u meer informatie te ontvangen over de prijs van onze boordstenen of onze andere materialen, neem dan zeker contact op via 013/29.29.43 of stuur een e-mail naar info@els-garden.be. U kan ook steeds een kijkje nemen in onze webshop.