heidematten levensduur heidematten heidematten te koop gamma heidematten
Vraag een vrijblijvende offerte

Heidematten of ericamatten

Wie meer privacy wil creëren in zijn tuin en tegelijk een afsluiting zoekt met een natuurlijke uitstraling, kan ervoor kiezen om een haag te plaatsen. De jonge begroeiing zal echter wel wat tijd vragen vooraleer ze een dichte, hoge afsluiting vormt en het zal tevens nodig zijn om de haag regelmatig te onderhouden. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor heidematten of ericamatten. Dit zijn natuurlijke tuinschermen die makkelijk geplaatst kunnen worden en onmiddellijk privacy creëren. Bovendien kunnen heidematten ook gebruikt worden om storende elementen te verbergen en vormen ze tevens een meerwaarde op decoratief vlak.

 

Heidematten als natuurlijke tuinschermen

Een heidemat is de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een natuurlijk ogend tuinscherm. Deze matten worden namelijk samengesteld uit gevlochten boomheide waar gegalvaniseerde en geplastificeerde draden doorheen worden getrokken. Deze draden zijn zeer duurzaam en zorgen ervoor dat de heidematten lange tijd hun stevigheid behouden. De dichtheid van een heidemat kan verschillen per soort en is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid lagen waaruit de mat bestaat. Soms is het beter om een mat dubbel te plaatsen, dan een dikkere mat te kopen. Prijsgericht is er weinig verschil maar dikkere matten hebben vaak dikkere takken waardoor de doorzichtigheid blijft.

De voordelen van heidematten

Dankzij hun natuurlijke uitstraling kunnen heidematten in werkelijk elk type tuin gebruikt worden. Ze lenen zich perfect voor tuinen met een strakke en moderne look en kunnen ook zonder probleem in meer landelijke settings worden geïntegreerd. Maar hun veelzijdigheid is niet hun enige troef. Zo vragen heidematten geen onderhoud in tegenstelling tot bijvoorbeeld een haag, terwijl ze net zo veel privacy bieden. Vaak worden ze gebruikt als tijdelijke oplossing tot de natuurlijke begroeiing hun functie kan overnemen. De levensduur van kwalitatieve heidematten bedraagt zo’n 15 à 25 jaar en wordt ook mee bepaald door de plaatsing van de mat. Plaatst men deze bijvoorbeeld tegen een haag, dan zal ze vaker vochtig zijn en wordt ze ook sneller aangetast. Heeft u vragen over de levensduur van heidematten of over de voor- en nadelen van dit materiaal, dan kan u deze altijd stellen aan E.L.S. Garden!

 

Heidematten te koop in provincie Antwerpen

Als leverancier in tuinmaterialen met verschillende decennia aan ervaring kan u bij E.L.S. Garden terecht voor alle nodige informatie over heidematten. De prijs, de plaatsing, de levensduur enzovoort: wij geven een antwoord op al uw vragen. Bent u als aannemer of particulier dus op zoek naar een handel met een ruim gamma, kom dan zeker eens bij ons langs in Laakdal (net in de provincie Antwerpen, grenzend aan Limburg en Vlaams-Brabant). U kan ons contacteren op 013/29.29.43 of via info@els-garden.be.