steenscherm steenschermen steenkorf tuinafscheiding
Vraag een vrijblijvende offerte

Een modern steenscherm

In elke tuin speelt privacy een enorm belangrijke rol. Men wil rustig kunnen genieten op het terras, ongestoord kunnen werken in de tuin, en ga zo maar verder. Een degelijke tuinafscheiding is dan ook voor veel mensen een echte must. Een goede optie hiervoor is het plaatsen van een steenscherm. Net zoals steenkorven komen deze afsluitingen steeds vaker voor, onder andere door hun moderne uitstraling. Maar wat is het verschil tussen een steenscherm en een steenkorf? En wat zijn de voordelen van een steenscherm? Leverancier in tuinmaterialen E.L.S. Garden vertelt u er meer over.

Een steenscherm is enigszins vergelijkbaar met een steenkorf. Beide vormen een moderne oplossing voor een tuinscherm, maar hun opstelling is verschillend.

Wat is een steenscherm?

Een steenscherm is enigszins vergelijkbaar met een steenkorf. Beide vormen een moderne oplossing voor een tuinscherm, maar hun opstelling is verschillend. Een steenkorf (of schanskorf) is letterlijk een metalen korf die opgevuld wordt met keien of een dergelijk materiaal. Een steenscherm daarentegen bestaat uit palen waar men netten tussen spant en vervolgens opvult met stenen. De palen worden verankerd in de grond waardoor het steenscherm veel steviger en sterker is dan een steenkorf. Bovendien wordt het hierdoor mogelijk om op grote hoogte toch nog dunne muren te maken. De palen van een steenscherm worden voornamelijk vervaardigd uit graniet, een sterke soort natuursteen.

 

De voordelen van een steenscherm

Het belangrijkste voordeel van een steenscherm is dat dit een zeer sterk en stevig tuinscherm vormt, in tegenstelling tot steenkorven die toch hun beperkingen hebben in hoogte.

Voorts zijn er verschillende opstellingen mogelijk in variërende hoogtes, die de klant zelf kan kiezen. Een steenscherm is dan ook niet alleen ideaal voor praktische doeleinden zoals het creëren van privacy of het afbakenen van bepaalde gebieden in een tuin, maar wordt ook om esthetische redenen steeds vaker gebruikt. Tevens mogen we de uitstraling van een steenscherm niet vergeten: deze is tijdloos en kan geïntegreerd worden in elke tuinstijl, van modern tot landelijk. Voor een stevige én mooie tuinafscheiding is het steenscherm dus een perfecte keuze!

Ontdek de steenschermen van E.L.S. Garden

Aannemers, professionals en particulieren met oog voor kwaliteit zijn aan het goede adres bij E.L.S. Garden in Laakdal (provincie Antwerpen). Wij zijn een groothandel en kleinhandel in tuinmaterialen en waken erover dat al onze producten van de beste kwaliteit getuigen. Zo ook onze steenschermen: door gebruik te maken van sterke en duurzame materialen vormen zij de perfecte afscheiding voor elke tuin, zowel op praktisch als op esthetisch vlak. 

Wij zijn een groothandel in tuinmaterialen en waken erover dat al onze producten van de beste kwaliteit getuigen. Zo ook onze steenschermen.
Wenst u hier meer over te ontdekken? Of heeft u vragen over de plaatsing of de prijzen van een steenscherm? Aarzel dan niet en contacteer ons op 013/29.29.43 of via info@els-garden.be.